Werkwijze

Wat maakt mijn werkwijze uniek

Ik maak gebruik van meerdere behandelmethodes die ik vaak combineer. Ik ga daarmee je klacht behandelen. En als dat je wens is kan ik je ook coachen en begeleiden om bewuster (denken, voelen, gedrag) je eigen leven te gaan leiden. Ik laat je ontdekken en ervaren hoe dat invloed heeft op jouw klachten en situatie. Dit vergroot het resultaat bij het oplossen van je klachten. En het kan je leven aanzienlijk verbeteren. Ik werk niet met standaard behandelingen. Want geen mens is precies hetzelfde. Als we samen aan de slag gaan, stemmen we alles geheel af op jouw persoonlijke situatie en behoefte.

Werkwijze bij een oriëntatiegesprek

Misschien vind je het lastig om te bepalen welke behandeling het beste aansluit bij jouw klachten. Dan bestaat er de mogelijkheid voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek ter kennismaking. We bespreken of mijn behandelvormen en werkwijze echt bij jou past. Want er bestaat eenvoudig weg geen behandelmethode die altijd en voor iedereen werkt. Want iedereen is uniek.

Het oriëntatiegesprek kunnen we 1-op-1 in de praktijk voeren. Maar het is ook mogelijk om dit telefonisch te doen. Neem gewoon even contact op.

Als we duidelijk hebben of ik iets voor je kan betekenen. En er is een klik tussen ons. Gaan we pas een intake/ 1ste behandeling afspreken. We gaan samen aan de slag om je echt verder te helpen. Want daar gaat het uiteindelijk om. Voor een behandeling is geen verwijsbrief van een (huis)arts nodig.

Werkwijze bij de intake / 1ste behandeling

Een intake/1ste behandeling is erop gericht om inzicht te verkrijgen wat precies jouw klachten zijn. Ik richt mij vooral op het heden, waar sta je nu. En op jouw wensen, hoop en verlangens voor de toekomst. In dit gesprek kijk ik ook naar de mogelijke “beren-op-de weg”:  belemmerende gedachten en ideeën die je tegenhouden. Om werkelijk je klacht op te lossen of te accepteren. Ik begeleid je hier natuurlijk bij.

Werkwijze bij een vervolgconsult of behandeling

Tijdens een vervolgconsult bespreken we hoe het met je gaat gezien jouw klachten. Het kan zijn dat we voor een andere behandelmethode kiezen als dat voor jou meer resultaat kan opleveren. Elke keer stemmen we af hoe het op dat moment het beste voor jou voelt.

Coaching en begeleiding is een onderdeel van de behandeling. Ik geef je bijvoorbeeld eenvoudige tips, oefeningen en adviezen. Om zelf toe te passen en te ervaren. Op deze manier werk je naast de behandeling ook zelf bewust aan het herstel van je gezondheid en geluk.

Het kan zijn dat je naar aanleiding van een consult of behandeling vragen hebt. Blijf hier niet onnodige lang mee lopen tot de volgende afspraak. Bel me dan gewoon even. Mocht ik de telefoon niet kunnen aannemen, voel je dan vrij om de voicemail in te spreken. Dan bel ik je terug. Je kunt je vragen natuurlijk ook altijd per e-mail stellen.

Goed om te weten over mijn werkwijze

Omdat ik geen arts ben, stel ik geen diagnoses. Daarvoor verwijs ik je naar jouw huisarts. De behandelingen, consulten en adviezen dienen nooit ter vervanging van enige vorm van behandeling of therapie van een reguliere arts / specialist enz. Ik ben een voorstander van een open samenwerking. Daarom adviseer ik iedereen altijd om de behandelend (huis)arts, specialist en/of therapeut enz. op de hoogte te brengen van een (mogelijk) behandelingstraject bij mij. Mocht er tijdens de behandelingen aanleiding zijn om je naar andere vormen van diagnose of hulpverlening te verwijzen, zal ik dit altijd met je bespreken. Zie ook de disclaimer.