Over Barbara

Je herkent mij aan mijn optimisme, positieve kijk op het leven, openheid, compassie, nuchterheid, enthiousiasme en liefde voor dieren. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden en oplossingen voor groei en meer bewustzijn, zodat het leven leuker, relaxter, mooier enz. wordt. 

Waar je mij wakker voor kunt maken is metafysica: het wezen achter onze werkelijkheid. Wat ik te weten ben gekomen deel ik graag met anderen. Dit zie je ook terug in mijn werk.

Ik werk als acupuncturist, voetreflextherapeut en coach. Tevens teken ik graag en maak ik designs met Canva.

Barbara Speets

Mijn levenspad & intentie

Na mijn eerste studie ben ik enthousiast aan het werk gegaan. Dat heb ik met plezier gedaan.

Echter na een aantal jaar gaf het mij niet meer zoveel  voldoening. Ik was niet echt superblij van binnen. Vaak was ik ook te moe om nog leuke dingen te doen. En ondanks mensen om me heen voelde ik mij best alleen. 

Toen ik hier bewust van werd en het gevoel accepteerde ging er ook als vanzelf iets veranderen in mijn leven. Er ontstond nanelijk een diepe drive van binnen uit, een gevoel dat mij een andere richting liet “zoeken”.

Dat gevoel heeft uiteindelijk voor een ommekeer gezorgd. Ik ben mezelf opnieuw gaan scholen, eerst in de vakgebieden voetreflex en voeding. En later de opleiding Natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde. Tijdens deze studies vergaarde ik veel waardevolle kennis over acupunctuur, kruiden, bloesemremedies, natuurgeneeskundige behandelmethodes en diverse massages.

Daarbij is spiritualiteit voor mij altijd iets vanzelfsprekends geweest. Ik bleef dan ook naast al die kostbare intellectuele kennis ook altijd duidelijk voelen dat er een wijsheid in mezelf aanwezig was. Deze innerlijke wijsheid kwam niet uit boeken of van verhalen van andere mensen maar vanuit een stilte in mezelf. Langzaamaan leerde ik deze stilte “mijn eigen hart”  te vertrouwen en te volgen. Hierdoor heb ik al veel negatieve overtuigingen en ook angsten los kunnen laten. Ik leef nu een veel leuker, vrolijker en magischer leven. Gewoon omdat ik beter ben gaan begrijpen wie/wat ik werkelijk ben.

Tijdens mijn werk zie je dit allemaal terug. Want naast het uitoefenen van de geleerde behandelmethodes pas ik ook coaching toe. Dit is gebaseerd op mijn unieke kijk over kwantumfysica: hoe het leven werkt en wat er achter zit. (zie ook Feel Brand New). Zodat jij vanuit jouw hart vorm kan geven aan jouw leven. Herinnerend waar het aardse leven echt om gaat. Daar wordt ik blij van

Opleiding

Hier vind je mijn behaalde opleidingen. Aanvullend volg ik ook elk jaar verschillende bij- en nascholingen.

Opleiding acupunctuur

Acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) / Acupunctuur & ooracupunctuur; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum inclusief HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.

Opleiding natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Traditionele Europese Natuurgeneeskunde (TEN) / Fytotherapie; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl. HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.

Opleiding en diploma

Voetreflexzonetherapie

Natuurgeneeskundig Reflexzonetherapeut; Voetreflex Opleiding de Wouden. Dorn Instituut Idelette Eijgelaar. Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur; Stichting Orthotes.

"Droom niet je leven, maar leef je dromen"

Registraties

Om de kwaliteit van mijn beroepsuitoefening binnen de natuurlijke gezondheidszorg te waarborgen, ben ik geregistreerd bij:

NWP

Lidmaatschapsnr.: P1535

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP). Hierdoor worden veel behandelingen deels vergoed door de zorgverzekeraar.

RBCZ

Licentiecode: 709150R

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd als HBO Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg bij Stichting HBO Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

 
KAB Koepel

Koepel Alternatieve Behandelwijzen

Om de bekwaamheid van mijn beroepsuitoefening binnen de Natuurlijke Gezondheidszorg te waarborgen ben ik geregistreerd bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) en Koepel (KAB).

Hoe anderen mij ervaren.

Voetreflex helpt bij burn-out
Voetreflex helpt bij burn-out

Na goede ervaringen met mijn zoon heb ikzelf (31) ook aan de bel getrokken toen ik Burn-out klachten had. Door middel van voetreflex en coachingsgesprekken zijn mijn klachten verholpen. Nu kom ik elke maand weer langs voor een voetreflexmassage om mijn lichaam in...

Lees meer
Overgangsklachten en acupunctuur
Overgangsklachten en acupunctuur

Een aantal jaar geleden kreeg ik na lange tijd weer last van menstruele migraines. Toen ik voor een intake bij Barbara terecht kwam voelde het meteen goed. Barbara is zeer empatisch en bereid te kijken hoe ze je ‘kwaal’ op de beste manier die bij jouw past kan...

Lees meer

Heb je een vraag aan mij?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier.
Je kunt me ook bellen t. 06 23 19 02 16.

Open Whatsapp
Heb je een vraag?
Hallo!
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Stuur mij dan een Whatsapp.