Over Barbara

Je kent mij waarschijnlijk nog niet. Wil je een beeld van wie ik ben, mijn achtergrond en waar ik in geloof. Lees dan hieronder verder mijn levenspad en intenties.

Mijn levenspad & intentie

Na mijn eerste studie ben ik enthousiast aan het werk gegaan. Dat heb ik met plezier gedaan maar na een aantal jaar kwam ik er achter dat het mij geen voldoening meer gaf.

Ik had niet veel levenskracht en was vaak te moe om nog leuke dingen te doen. Ondanks mensen om me heen voelde ik mij vaak alleen en niet superblij van binnen. Toen ik hier bewust van werd en het gevoel uiteindelijk voor mezelf accepteerde ging er ook ineens als vanzelf iets veranderen in mijn leven. Er ontstond een diepe drive van binnen uit, een gevoel dat mij een andere richting liet “zoeken”.

Barbara Speets

Dat gevoel heeft uiteindelijk voor een ommekeer gezorgd. Ik ben mezelf opnieuw gaan scholen, eerst in de vakgebieden voetreflex en voeding. En later de opleiding Natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde. Tijdens deze studies vergaarde ik veel waardevolle kennis over acupunctuur, kruiden, bloesemremedies, natuurgeneeskundige behandelmethodes en diverse massages.

Daarbij is spiritualiteit voor mij altijd iets vanzelfsprekends geweest. Ik bleef dan ook naast al die kostbare intellectuele kennis ook altijd duidelijk voelen dat er een wijsheid in mezelf aanwezig was. Deze innerlijke wijsheid kwam niet uit boeken of van verhalen van andere mensen maar vanuit een stilte in mezelf. Langzaamaan leerde ik deze stilte “mijn eigen hart”  te vertrouwen en te volgen. Hierdoor heb ik al veel negatieve overtuigingen en ook angsten los kunnen laten. Ik leef nu een veel leuker, vrolijker en magischer leven. Gewoon omdat ik beter ben gaan begrijpen wie/wat ik werkelijk ben.

Tijdens mijn werk zie je dit eigenlijk allemaal wel terug. Want naast het uitoefenen van de geleerde behandelmethodes. Geef ik – als daar behoefte aan is –  vanuit mijn uniek kijk door wat ik heb begrepen (zie ook Lichtvol Zijn Coaching). Zodat jij vanuit jouw hart vorm kan geven aan jouw leven. Herinnerend waar het aardse leven echt om gaat. Daar wordt ik blij van

Opleiding

Hier vind je mijn behaalde opleidingen. Aanvullend volg ik ook elk jaar verschillende bij- en nascholingen.

Opleiding acupunctuur

Acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) / Acupunctuur & ooracupunctuur; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum inclusief HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.

Opleiding natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Traditionele Europese Natuurgeneeskunde (TEN) / Fytotherapie; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl. HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.

Opleiding en diploma

Voetreflexzonetherapie

Natuurgeneeskundig Reflexzonetherapeut; Voetreflex Opleiding de Wouden. Dorn Instituut Idelette Eijgelaar. Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur; Stichting Orthotes.

"Droom niet je leven, maar leef je dromen"

Registraties

Om de kwaliteit van mijn beroepsuitoefening binnen de natuurlijke gezondheidszorg te waarborgen, ben ik geregistreerd bij:

NWP

Lidmaatschapsnr.: P1535

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP). Hierdoor worden veel behandelingen deels vergoed door de zorgverzekeraar.

RBCZ

Licentiecode: 709150R

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd als HBO Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg bij Stichting HBO Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

 
KAB Koepel

Koepel Alternatieve Behandelwijzen

Om de bekwaamheid van mijn beroepsuitoefening binnen de Natuurlijke Gezondheidszorg te waarborgen ben ik geregistreerd bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) en Koepel (KAB).

Hoe anderen mij ervaren.

Burn-out en voetreflex

Na goede ervaringen met mijn zoon heb ikzelf (31) ook aan de bel getrokken toen ik Burn-out klachten had. Door middel van voetreflex en coachingsgesprekken zijn mijn klachten verholpen. Nu kom ik elke maand weer langs voor een voetreflexmassage om mijn lichaam in...

Lees meer
Overgangsklachten en acupunctuur

Een aantal jaar geleden kreeg ik na lange tijd weer last van menstruele migraines. Toen ik voor een intake bij Barbara terecht kwam voelde het meteen goed. Barbara is zeer empatisch en bereid te kijken hoe ze je ‘kwaal’ op de beste manier die bij jouw past kan...

Lees meer

Heb je een vraag aan mij?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier.
Je kunt me ook bellen t. 06 23 19 02 16.

Open Whatsapp
Heb je een vraag?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen?

Ik beantwoord je vragen graag zo snel mogelijk via Whatsapp