Massage

Massage blijkt voor veel mensen een ontspannen en rustgevende behandeling te zijn. Dit komt omdat spanning die je in je lichaam of je geest hebt vastgehouden weer vrijkomt. De levensenergie krijgt hierdoor de kans om weer beter te stromen. En dat voel je, want ontspanning is de basis voor energie.

Extra ontspanning is voor de meeste van ons echt geen overbodige luxe. Want in het dagelijks leven zijn we allemaal druk. We moeten presteren, alles onder controle hebben. We denken ons moe. Wie maakt er echt nog tijd voor ontspanning?

Ontspanningsmassage is bijzonder geschikt om je weer relaxed te voelen. Zowel ontspanning in je lijf maar ook rust in je hoofd. Rust in de continue gedachtestroom. Hierdoor geef je jezelf ook een geweldige kans om het contact met je eigen gevoel en je intuïtie te verbeteren. Je kan je bijvoorbeeld meer bewust worden van wat je nu eigenlijk werkelijk wilt doen in je leven. Denk aan: beslissingen nemen, keuzes maken, je hart volgen enz.

 

Massage: als wellness behandeling of als therapie?

Massage is eigenlijk voor iedereen geschikt als heerlijke ontspannen wellness behandeling. Kijk voor meer informatie hierover op Relax & Welness,

De massage die een natuurgeneeskundige therapeut toepast heet: natuurgeneeskundige massagetherapie. Deze therapie heeft als doel een ziekte, beperking of blokkade te behandelen. Er wordt gekeken naar de plaats, omstandigheid en het ziektebeeld. Ook worden de eventuele contra-indicaties bekeken.

Herken je jezelf in een van de volgende klachten? Dan kan massagetherapie zeker verlichting bieden: Rusteloosheid, burnout, angst, gebrek aan energie, hoofdpijn, verkramping van nek en schouders, niet lekker in je vel zitten, verminderd contact tussen hoofd (denken) en lichaam (voelen), pijnklachten, stijfheid, zware of vermoeide benen

2 verschillende massages:

Massage van nek, schouders, armen en rug

Hoofd, nek en schouders zijn plekken waar spanning gemakkelijk kan gaan vastzitten. Ook de onderrug kan pijnklachten geven door verkramping. Ontspanningsmassage van nek tot onderrug geeft verlichting van spanningsklachten en verbeterde doorbloeding.

Tijdens de massage kan ik gebruik gemaakt worden van cupping / schropfen om de massage een diepere, meer intensere uitwerking te geven

 

Massage van voeten en benen.

Er zijn best veel mensen die last hebben van hun voeten en/of benen. Voeten en benen kunnen door verminderde beweging voor verschillende klachten zorgen zoals koude voeten, stijfheid, vermoeidheid, pijn en vochtophoping. Vooral bij de ouder wordende mens kan dit tot ongemakken leiden.

Door deze ontspanningsmassage worden de spieren, de pezen en de gewrichten soepel gehouden. De doorbloeding verbetert voor een betere conditie van de voeten en benen. Indien gewenst kan de voet- en beenmassage gecombineerd worden met voetreflex.