Een korte introductie

Mijn naam is Barbara Koelen- Speets, getrouwd met Gerrit Koelen en samenwonend met diverse wezens uit het dierenrijk.

Van oorsprong kom ik uit Noord-Holland, mijn eerste baan heeft mij in 1995 naar Enschede gebracht. Naast deze baan ben ik gaan studeren waardoor ik in 2001 mijn voetreflex praktijk kon starten. Dit is in 2010 uitgegroeid tot Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur.

Sinds 2015 bestaat ook Lichtvol Zijn BewustzijnsCoaching. Mijn manier van coaching is gericht op het inspireren van mensen: dat je weer bewust gaat worden dat je zelf je eigen realiteit creert op basis van je energieuitstraling. Dit brengt eigenwaarde, kracht en innerlijk geluk.  

Don’t face reality, but create reality

Mijn levenspad & intentie

Na mijn eerste studie ben ik enthousiast aan het werk gegaan. Dat heb ik met plezier gedaan maar na een aantal jaar kwam ik er achter dat het mij geen voldoening meer gaf. De manier waarop ik vorm gaf aan mijn leven kostte mij veel meer energie dan dat het me opleverde.

Ik had niet veel levenskracht en was vaak te moe om nog leuke dingen te doen. Ondanks mensen om me heen voelde ik mij vaak alleen en niet superblij van binnen. Toen ik hier bewust van werd ging er als vanzelf iets veranderen. Er ontstond een diepe drive van binnen uit, een gevoel dat mij een andere richting liet “zoeken”.

Dat gevoel heeft uiteindelijk voor een ommekeer gezorgd. Ik ben mezelf opnieuw gaan scholen, eerst in de vakgebieden voetreflex en voeding. Hierdoor raakte ik zo geïnspireerd, dat ik me verder wilde verdiepen in natuurlijke behandelmethoden. Ik besloot de opleiding Natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde te gaan volgen. Tijdens deze studie vergaarde ik veel waardevolle kennis over acupunctuur, kruiden, bloesemremedies, natuurgeneeskundige behandelmethodes en diverse massages.

Naast al deze kostbare intellectuele kennis voelde ik ook steeds duidelijker dat er een innerlijke stille wijsheid in mezelf aanwezig was waar ik naartoe kon gaan. Deze innerlijke wijsheid kwam niet uit boeken of van verhalen van andere mensen maar vanuit een stilte binnen in mezelf.

Hierdoor kwam ik mijn eigen spirituele groeiproces terecht wat mijn leven permanent positief heeft veranderd. Aangenomen overtuigingen maakten plaats voor mijn persoonlijke ervaringen. Ik leerde mijn hart te volgen, mezelf te geloven en te vertrouwen. Ik ben naar binnen gekeerd, gaan herinneren en beter gaan begrijpen wie ik werkelijk ben. Hierdoor kan ik nu beter uiting geven aan mijn roeping.

Tijdens mijn werk zie je dit terug, want naast het uitoefenen van de geleerde behandelmethodes, maak ik verbinding met de innerlijke wijsheid van mijn hart om anderen te inspireren. Daarbij geef ik door wat ik heb begrepen zodat jij vanuit jouw ware wezen vorm kan geven aan jouw leven; herinnerend waar het aardse leven echt om gaat.

(G)een eenvoudige weg; vol inspiratie, bewustwording en happiness

“Leef je dromen en droom niet je leven”