Dorn rug therapie

  • Last van rugklachten?
  • Voel je een tintelend gevoel in je armen of benen?
  • Heb je ischias klachten?
  • Last van uitstralende pijn in armen of benen?
  • Heb je nek- en/of schouderklachten?

Het is heel goed mogelijk dat dit komt door een verschil in beenlengte. Dit ontstaat voornamelijk door een verkeerde houding, te veel zitten, eenzijdige belasting, of lang autorijden etc. Het komt heel vaak voor en is gemakkelijk te behandelen met Dorn therapie. Dorn therapie is een vriendelijke en zachte manuele methode. Het is vrij van ongewenste bijwerkingen en zeer werkzaam. De meeste mensen ervaren direct verlichting van de klachten.

 

Dorn behandelingHoe ziet een Dorn behandeling eruit

Eerst wordt het beenlengteverschil gecorrigeerd. Vervolgens wordt het SI-gewricht, het bekken en de hele wervelkolom nagelopen en indien nodig in de juiste positie teruggebracht. Ook het schoudergewricht, elleboog- en polsgewricht en vingers worden behandeld. Dat gebeurt allemaal ZONDER te KRAKEN. Meestal gebruik ik ook massagetechnieken en/of cupping om het bindweefsel te masseren. Het kan in het geval van rugklachten zinvol zijn om voorafgaande aan een acupunctuurbehandeling eerst een Dorn behandeling toe te passen.  

Maak hier gelijk een afspraak om je klachten te verlichten.

Dorn

Wat is Dorn therapie eigenlijk

Het uitgangspunt van de Dorn therapie door Dieter Dorn is verschil in beenlengte. Dit beenlengteverschil is geen aangeboren afwijking want de botten zijn wel even lang. Eén been lijkt wel langer, door vooral meer afstand in het heupgewricht waardoor een scheefstand in het bekken en de hele wervelkolom ontstaat. Beenlengteverschil kan ook veroorzaakt worden door ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel en de knie.

Veel gezondheidsproblemen komen voort vanuit de rug. Het zijn meestal klachten waarbij men niet direct een link legt naar een verschoven rugwervel ontstaan door een beenlengteverschil.

 

 

Open Whatsapp
Heb je een vraag?
Hallo!
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Stuur mij dan een Whatsapp.