Coaching

Ups en Downs

Veel mensen zijn best gelukkig. Ervaren liefde en plezier in het leven. Doen leuke dingen, sporten, gaan op vakantie, lezen leuke romans, leuk werk, af en toe een verjaardag of een feestje enz. Alles loopt best wel oké. Maar dan splits het leven je ineens een situatie in de maag die niet je voorkeur heeft. Denk aan:

  • ziekte of diepe emotionele pijn
  • verlies van een dierbare
  • een scheiding
  • verlies van je werk
  • verdriet of lijden
  • enz.

Deze dingen kunnen ons allemaal gebeuren. En het heeft dan weinig zin om je te verzetten of het te ontkennen. Dat kost vaak juist meer energie en het put je uit.

Hoe dan verder

Deze minder leuke ervaringen zijn voor bijna iedereen veranderingsmomenten. Je gaat ineens anders denken. Je hebt bijvoorbeeld minder interesse in je gewone dingen. Je gaat jezelf vragen stellen: Wie ben ik? Waar gaat het leven over?

Bij dit soort vragen wil ik je graag verder helpen. Zet de eerste stap naar je geluk en maak een afspraak.

Signalen van je lichaam

Ons eigen lichaam kan (opgekropte) problemen vertalen in signalen. Ons lichaam is namelijk bijzonder intelligent. Vaak negeren we de klachten en symptomen die het lichaam afgeeft. We willen het niet weten, we zijn bang of het komt nu even niet uit. Totdat we er niet meer omheen kunnen. Waarom daarop wachten en niet eerder op zelfonderzoek gaan?

  • Wat betekent die continue vermoeidheid of buikklacht?
  • Waarom heb je steeds gespannen schouders?
  • Heb je wat op je lever misschien?
  • enz.

Dit kan spannend en zelfs beangstigend zijn. Want wat ga je verliezen aan veiligheid en zekerheid als je op zelfonderzoek gaat? We denken ook vaak dat we pas kunnen veranderen als de omstandigheden veranderen. Maar het tegendeel is waar. Realiseer je dat je zelf in de hand hebt hoe je reageert op en omgaat met een situatie. Je hoeft niet de slachtofferrol te omarmen. Dat mag, maar dat is een vrije keuze van jou en niemand anders.

Laat mij je helpen en maak een afspraak voor 1-op-1 coaching.

De waarde van coaching voor jou

Met een coach blijft je gefocust, gemotiveerd en krijg je af en toe dat liefdevolle duwtje in de rug zodat je weer verder kunt. Coaching is van meerwaarde om bewustwording op te bouwen en gedragsverandering op gang te brengen. Als dat je wens is.

Het coachingstraject bestaat meestal uit 3 stappen: waar sta je, waar wil je naartoe en hoe kan je dat bereiken?

coaching
Levensbloem

Mijn visie

Ik werk vanuit het principe dat je je eigen levensverhaal creëert: verantwoordelijkheid nemen en alleen aandacht geven aan wat je echt van binnen uit zelf wilt. Daarnaast benader ik het leven als een universum van aantrekking: dat wat je aandacht geeft groeit. Dit is wat we allemaal binnenin al (on)bewust weten. Je hoeft het niet te leren. Maar je kan er wel gerichter mee omgaan nu je dit herinnert.

Spreekt dit je aan. Maar je hebt geen specifieke lichamelijke klachten of symptomen waar je een natuurgeneeskundige of acupunctuurbehandeling voor zoekt. Kijk dan ook op mijn website Lichtvol Zijn Coaching.