Bachbloesem therapie

De Bachbloesem therapie werkt specifiek in op de psyche en de emoties van zowel mensen als dieren. Het biedt een zeer goede ondersteuning bij het omzetten van negatieve emoties en gemoedstoestanden zoals pessimisme en angst naar een positieve levenshouding zoals optimisme en enthousiasme. Holistische bekeken is het ook erg belangrijk om de psyche en de emoties (mee) te behandelen als er lichamelijke klachten zijn, want er is altijd een psychische begeleider bij een klacht Je kunt je zelfs afvragen wat nu eigenlijk het eerste uit balans is: de onderliggende emotie of de lichamelijke klacht?

Consult Bachbloesem therapie

Bachbloesem therapie bestaat uit een consult waarbij de nadruk ligt om er achter te komen wat de klachten zijn die je in het dagelijks leven ervaart. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar we praten met name over je gedachten, emoties en gevoelens. Hoe kijk je bijvoorbeeld naar het leven, welke ideeën heb je over jezelf, hoe uit je emoties enz. Op basis daarvan wordt een persoonlijke samenstelling gemaakt van de Bachbloesems. Aangezien iedereen uniek is werk ik nooit met standaard mixen. Volwassenen en kinderen – maar ook dieren, planten, bomen en bloemen – reageren heel goed op een behandeling met de Bachbloesem remedies. Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Voor de Bachbloesem therapie gebruik ik de originele remedies van Dr. Eduard Bach, deze worden bereid uit plantaardig materiaal en bestaan uit verschillende bloemen, bloesems en soms bloemknoppen.

Indicaties voor Bachbloesemtherapie

Hieronder staan een aantal voorbeelden vermeld waarbij Bachbloesemremedies zijn in te zetten, maar uiteraard is deze opsomming niet compleet en zijn er nog veel meer mogelijkheden. Vraag mij gerust.

 

Angst denk aan angst voor de dood, onduidelijke oorzaak, om controle te verliezen, paniek

Eenzaamheid zoals egocentrisch, praatziek of juist afstandelijk, trots, bij verlies van dierbaren

Moedeloos & wanhopig bij ziekte en depressie, trauma, te veel verantwoording, schuldgevoel, faalangst, uitgeput doorworstelen

Onzekerheid bijvoorbeeld uitstelgedrag, ontmoediging, gebrek aan zelfvertrouwen, besluiteloosheid, twijfelen.

Overbezorgdheid zoals bezitterig, dominant .

Overgevoeligheid bijvoorbeeld zwakke wilskracht, jaloezie, verandering van situaties

Stress denk aan onrust, piekeren, spanning

Traumatische ervaringen uit verleden of heden.

Weinig interesse in het hier en nu, dromerig, in verleden blijven hangen, onvoldoende energie, malende gedachten, apathisch