Bachbloesem therapie

Emoties in balans met Bachbloesemtherapie

Veranderingen kunnen ons emotioneel behoorlijk uit balans brengen. Het kan te maken hebben met een ziekte of verlies, relaties, werk, school, de overgang enz. Het lukt dan niet altijd zo goed om positief te blijven. Vaak blijf je hangen in een negatieve kijk op de situatie of het leven. Dan is Bachbloesem therapie een echte aanrader om je emotioneel te ondersteunen.

Bachbloesem helpt je bij het omzetten van negatieve gevoelens naar meer positieve gevoelens. Bijvoorbeeld

  • Van angst naar vertrouwen en veiligheid.
  • Van onzekerheid naar kracht en beslistheid.
  • Van piekeren naar kalmte in je hoofd.
  • Van eenzaamheid naar verbinding.
  • Van overgevoeligheid naar voor jezelf staan en onafhankelijkheid
  • Van moedeloos naar zelfvertrouwen en geloof.
  • Van overbezorgd naar loslaten en genieten.
Bach bloesem remedies

Consult Bachbloesem therapie

Bachbloesem therapie bestaat uit een consult waarbij we gaan kijken wat de klachten zijn die je in het dagelijks leven ervaart. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn. Maar vaak praten we over je gedachten, emoties en gevoelens. Hoe kijk je bijvoorbeeld naar het leven, welke ideeën heb je over jezelf, hoe uit je emoties enz. Op basis daarvan wordt een persoonlijke samenstelling gemaakt van de Bachbloesems. Aangezien iedereen uniek is werk ik nooit met standaard mixen. Je krijgt een Bachsamenstelling mee naar huis en na ongeveer 3 weken maken we een vervolgafspraak. Volwassenen en kinderen – maar ook dieren, planten, bomen en bloemen – reageren heel goed op een behandeling met de Bachbloesem remedies. Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Wat meer info over Bachbloesems

Voor de Bachbloesem therapie gebruik ik de originele remedies van homeopaat Dr. Eduard Bach. Het is een vloeibaar plantenextract. Ze worden bereid uit verschillende bloemen, bloesems en soms ook bloemknoppen. 100% natuurlijk dus.

De Bachbloesem therapie werkt specifiek in onze emoties. Zowel mensen als dieren. Het biedt een zeer goede ondersteuning bij het omzetten van negatieve emoties en gemoedstoestanden zoals pessimisme en angst naar een positieve levenshouding zoals optimisme en enthousiasme. Holistische bekeken is het ook erg belangrijk om de psyche en de emoties (mee) te behandelen als er lichamelijke klachten zijn, want er is altijd een psychische begeleider bij een klacht Je kunt je zelfs afvragen wat nu eigenlijk het eerste uit balans is: de onderliggende emotie of de lichamelijke klacht?

Indicaties voor Bachbloesemtherapie

Hieronder staan een aantal voorbeelden vermeld waarbij Bachbloesemremedies zijn in te zetten, maar uiteraard is deze opsomming niet compleet en zijn er nog veel meer mogelijkheden. Vraag mij gerust.

 

Angst denk aan angst voor de dood, onduidelijke oorzaak, om controle te verliezen, paniek

Eenzaamheid zoals egocentrisch, praatziek of juist afstandelijk, trots, bij verlies van dierbaren

Moedeloos & wanhopig bij ziekte en depressie, trauma, te veel verantwoording, schuldgevoel, faalangst, uitgeput doorworstelen

Onzekerheid bijvoorbeeld uitstelgedrag, ontmoediging, gebrek aan zelfvertrouwen, besluiteloosheid, twijfelen.

Overbezorgdheid zoals bezitterig, dominant .

Overgevoeligheid bijvoorbeeld zwakke wilskracht, jaloezie, verandering van situaties

Stress denk aan onrust, piekeren, spanning

Traumatische ervaringen uit verleden of heden.

Weinig interesse in het hier en nu, dromerig, in verleden blijven hangen, onvoldoende energie, malende gedachten, apathisch

Open Whatsapp
Heb je een vraag?
Hallo!
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Stuur mij dan een Whatsapp.