Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die zeker al 5000 jaar bestaat. Het is gebaseerd op het principe dat er reflexzones op voeten bevinden.

Deze reflexzones corresponderen met klieren, organen en andere delen van het lichaam.

Met een aantal technieken en methodes worden de reflexzones op de voet met duim en vingers behandeld door het uitoefenen van druk. Hiermee wordt geprobeerd om via de reflexreactie een gunstige reactie van het corresponderende orgaan of systeem te verkrijgen.

Op deze manier kan via de reflexzones op de voeten het gehele lichaam terug in balans gebracht worden. Verstoringen of blokkades in het lichaam worden verminderd of zelfs opgeheven. De energie kan weer vrij door lichaam en geest stromen.

Behandeling

Een voetreflexzonebehandeling wordt over het algemeen niet kriebelend of als pijnlijk ervaren.

Het geeft daarentegen juist een gevoel van diepe ONTSPANNING in het lichaam én RUST in het hoofd qua gedachtestroom. Deze ontspanning en rust werken ook na de behandeling nog door.

Doordat er rustmomenten in de continue gedachtestroom ontstaan is het gemakkelijker om je intuïtie of Hogere Zelf te “horen”. Hierdoor kan je tot andere ideeën of inzichten komen.

De behandeling is een prettige methode voor volwassenen én kinderen.

Het kan ook ingezet worden als waardevolle aanvulling op elke andere vorm van therapie of (reguliere) geneeswijze.

Indicaties voetreflexzonetherapie

Een voetreflexzonebehandeling kan worden toegepast om verlichting te bieden bij de volgende typen klachten

Stress gerelateerde klachten: rusteloosheid, burnout, lusteloosheid, gebrek aan energie, veel in het hoofd (denken) en weinig in het lijf (voelen) zitten.

Aandoeningen aan botten, spieren en gewrichten: pijnklachten van voet en benen, stijfheid, artrose, reumatische pijnen in de voeten.

Storingen in de perifere bloedomloop: zware of vermoeide benen, kramp in de benen.

Hormonale en gynaecologische aandoeningen: klachten rondom de menstruatie, zwangerschap of overgang.