Dorn rug therapie (door Dieter Dorn)

Dorn rug therapie is een vriendelijke en zachte manuele methode waarbij verschoven ruggenwervels worden gecorrigeerd en bindweefsel wordt gemasseerd.

Uitgangspunt van Dorn rug therapie is een verschil in beenlengte. Dit beenlengteverschil is meestal geen anatomische afwijking want de botten zijn wel even lang. Eén been lijkt langer door meer afstand in het heupgewricht. Het ontstaat vaak voornamelijk door een verkeerde houding, te veel zitten, eenzijdige belasting, of lang autorijden, etc.

Beenlengteverschil veroorzaakt ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel, knie en vooral het heupgewricht waardoor een scheefstand in het bekken en de hele wervelkolom ontstaat.

Om dit beenlengteverschil op te heffen wordt bij de Dorn-methode het langere been op een natuurlijk wijze “korter” gemaakt in plaats van het kortere been te verlengen middels een steunzool. Dat laatste stabiliseert juist de bekkenscheefstand wat later tot heup- en rugklachten kan leiden.

Wanneer het beenlengteschil is gecorrigeerd wordt vervolgens het SI-gewricht, het bekken en de hele wervelkolom nagelopen en indien nodig in de juiste positie teruggebracht.
Dat gebeurt ZONDER te KRAKEN

 

Indicaties

Veel gezondheidsproblemen komen voort vanuit de rug. Het zijn meestal klachten waarbij men niet direct een link legt naar een verschoven rugwervel.

Een verschoven rugwervel kan wel veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bv aan uitstralende pijn in armen of benen, nek-, schouder- en (lage)rugklachten maar ook aan meridiaanproblemen.

 

Dorn therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen,
is ongevaarlijk maar zeer werkzaam !