Bachbloesemtherapie

Vanuit het holistische denken gaan lichamelijk klachten ook gepaard met een psychisch-emotionele gevoelens. Het is daarom belangrijk om de psyche en de emoties (mee) te behandelen.

De bloesemremedies van Dr. Eduard Bach worden bereid uit plantaardig materiaal en bestaan uit verschillende bloemen, bloesems en soms knoppen die specifiek inwerken op de psyche en de emoties.

Negatieve emoties en gemoedstoestanden van iemand kunnen omgezet worden in een positieve levenshouding.

Indicaties voor bloesemtherapie

Volwassenen en kinderen, maar ook dieren, planten, bomen en bloemen reageren heel goed op een behandeling met de bloesemremedies.Hieronder staan een aantal voorbeelden waarbij Bachbloesems zijn in te zetten:

 

Angst: angst voor de dood, onduidelijke oorzaak, om controle te verliezen, paniek etc.

Eenzaamheid: egocentrisch, praatziek of juist afstandelijk, trots, bij verlies van dierbaren etc.

Moedeloos & wanhopig: bij ziekte en depressie, trauma, te veel verantwoording, schuldgevoel, faalangst, uitgeput doorworstelen etc.

Onzekerheid: uitstelgedrag, ontmoediging, gebrek aan zelfvertrouwen, besluiteloosheid, twijfelen.

Overbezorgdheid: bezitterig, dominant etc. Overgevoeligheid: zwakke wilskracht, jaloezie, verandering van situaties etc.

Stress: onrust, piekeren, spanning etc.

Traumatische ervaringen: uit verleden of heden.

Weinig interesse in het hier en nu: dromerig, in verleden blijven hangen, onvoldoende energie, malende gedachten, apathisch etc.

 

Voor iedereen wordt altijd een persoonlijke samenstelling gemaakt. Staat uw gemoedstoestand er niet bij en/of heeft u vragen over uw klacht(en) bel dan gerust voor informatie of stuur mij een e-mail.